Reiskostenregeling

Reiskostenregeling

Per 1 mei 2022 zal de reiskostenregeling die Roompot hanteert voor woon-werkverkeer aangepast worden. Hierbij is het uitgangspunt dat we medewerkers per kilometer gaan vergoeden voor het reizen tussen het thuisadres en de werklocatie. Ook is het belangrijk te benoemen dat medewerkers er qua vergoeding niet op achteruit zullen gaan ten opzichte van hun huidige vergoeding.

Wat gaat er wijzigen?

  • De ondergrens om een vergoeding voor reiskosten te ontvangen, zal worden verlaagd van 10 kilometer naar 5 kilometer enkele reis.
  • Medewerkers die 5 kilometer óf verder van hun werklocatie wonen (enkele reis), ontvangen per 1 mei 2022 een vergoeding van 19 cent per kilometer.
  • Er geldt een maximale vergoeding van 50 kilometer enkele reis per dag. Medewerkers die meer dan 50 kilometer enkele reis naar hun werk reizen ontvangen dus de maximale vergoeding.

Vergoeding OV kosten

In aanvulling op bovenstaande wijziging willen we ook de optie om met openbaar vervoer naar de werkplek te reizen extra onder de aandacht brengen. Met het oog op onze ESG-doelstellingen willen we vanuit Roompot het gebruik van openbaar vervoer door onze medewerkers stimuleren. Sinds januari is er bijv. voor de deur van het hoofdkantoor een bushalte, dus goed met het OV bereikbaar. Roompot vergoedt het OV-abonnement (trajectkaart) van de medewerker wanneer deze voor woon-werkverkeer gebruik maakt van openbaar vervoer. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact op met HR voor meer informatie.

Tijdlijn

De collega’s van team PSA zullen in de aankomende periode aan de slag gaan om te zorgen dat voor iedereen de correcte vergoeding wordt bepaald aan de hand van het aantal kilometers dat iemand reist. Zodra dit is gedaan zullen zij dit doorvoeren in ROMY en krijgen medewerkers vanaf 1 mei 2022 de nieuwe vergoeding betaald voor de dagen dat zij op locatie werken.

LET OP: Roompot betaalt de reiskostenvergoeding altijd 1 maand ná de maand waarin gewerkt is. De reisdagen van de maand mei, waarop de nieuwe reiskostenvergoeding voor het eerst van toepassing is, worden betaald met het salaris van de maand juni.